Chec pufos cu lamaie

Chec pufos cu lamaie
Pofta de ceva bun si racoritor? Ce zici de un chec pufos cu lamaie si iaurt? Este o idee numai buna de ceva delicios, rapid de preparat, deci perfect pentru o zi de vara cand ai invitati sau doar vrei sa te rasfeti. Cu siguranta ai ingredientele la indemana, asa ca hai sa trecem la treaba ca sa te poti bucura de acest desert minunat si parfumat.

Ai nevoie de:
4 oua
125 g de iaurt
2 pahare rase de zahar
3 pahare cu varf de faina
1 pahar de ulei
Coaja rasa de la 1 lamaie
Zeama de lamaie (1 lgt)
1 lgt praf de copt
Sare


Cum se prepara:
Pentru inceput, pregateste cuptorul pentru a se incalzi la 180 de grade Celsius. 
Apoi e randul tavii pentru copt. Asa ca unge-o cu unt sau ulei si tapeteaz-o cu putina faina. Sau poti folosi foaie de copt daca vrei sa scapi de acest pas. 
Intr-un bol incapator, bate bine ouale cu zaharul, pana obtii o spuma. Apoi adauga uleiul, zeama de lamaie si iaurtul si incorporeaza-le in amestecul obtinut. 
Adauga apoi faina, coaja de lamaie si praful de copt si continua sa amesteci pentru a omogeniza intreaga compozitie, usor, pentru ca aceasta sa nu se lase, folosind o lingura de lemn.
Rastoarna compozitia in tava pentru copt si da-o la cuptor pentru 25-30 de minute, la 200 de grade. Checul cu lamaie si iaurt va fi gata atunci cand va capata o culoare frumoasa si va trece testul scobitorii. Il poti servi rece, pudrat cu zahar sau cu o glazura de zahar. 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!