Ai nevoie de:
4 oua
200 g zahar
125 ml ulei de masline
300 g faina
2 mandarinemari, coaptesisuculente
0.5 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
Pentruglazura:
100 g zahar pudra
Cateva linguri de lapte

Modul de preparare:
Intr-un vas incapator bate ouale folosind mixerul, impreuna cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adauga apoi faina cernuta, impreuna cu bicarbonatul de sodiu si amesteca bine, de jos in sus, folosind o spatula.
Apoi este momentul sa incorporezi uleiul, amestecand incet, astfel incat compozitia obtinuta sa nu isi piarda din volum. Adauga apoi sucul obtinut dintr-o mandarina si amesteca in continuare cu grija.
Toarna compozitia intr-o forma de chec, tapetata cu unt si faina, si pune forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Stoarce sucul celei de-a doua mandarine si toarna-l peste chec imediat ce il scoti din cuptor. Apoi lasa-l sa se raceasca.
In acest timp, pregateste glazura: amesteca zaharul pudra cu 1-2 linguri de lapte pentru a obtine o compozitie alba care curge usor dar astfel incat sa nu fie prea lichida. Toarna glazura peste checul racit si las-o sa se intareasca pentru 10-15 minute.