TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL50 minute
500 gr fidea
300 gr unt topit
500 gr mozzarella
2 pahare pahare
2 pahare apa
coaja de lamaie
coaja de portocale
esenta de rom
100 gr nuci tocate
Pasul 1 - Pregatirea branzei
Mozzarella se scurge de zer si se tapoteaza cu prosoape de hartie pentru a absorbi excesul. Ulterior se faramiteaza sau se taie felii.
Pasul 2 - Pregatirea siropului pentru Cataif cu mozzarella
Se ia o cratita generoasa care se pune pe foc, in care se adauga apa, esennta de rom, zahar si coaja rasa de lamaie, respectiv portocala.
Se fierbe la foc mic amestecand periodic pana cand siropul capata textura. Cand siropul este gata se da deoparte la racit.
Pasul 3 - Preincalzirea cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 4 - Pregatire Cataif cu mozzarella
Fideaua se pune intr-un bol generos peste care se adauga untul topit. Se omogenizeaza si se da la odihnit timp de un sfert de ora.
Jumatate din amestec se transfera intr-o tava de copt si se niveleaza, peste care se adauga mozzarella.
Se completeaza cu restul de fidea, se niveleaza din nou si se da la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora.
Scoateti prajitura si presarati nuci maruntite pe intreaga suprafata, dupa care insiropati-o generos si lasati-l sa aromeze prajitura minim 2 ore. Taiati in portii si serviti.
Pofta buna!