Cartofi noi copti cu rozmarin si usturoi

Cartofi noi copti cu rozmarin si usturoi
Daca friptura de miel este pe lista ta de preparate pentru masa de Paste de anul acesta, dar esti inca nehotarata ce garnitura sa alegi pentru ea, ti-am pregatit o idee super rapida care merge de minune cu carnea de miel, usor de facut si pe gustul tuturor.

Ai nevoie de:

1kg cartofi noi mici, in coaja
Cateva crengute de rozmarin
5-6 linguri de ulei de masline
1 capatana de usturoi 
½ lingurita de cimbru 
Sare si piper dupa gust

Cum se prepara:

Pentru inceput, pregateste cartofii spalandu-i bine sub jetul de apa pentru a indeparta tot pamantul. Apoi asaza-i cu tot cu coaja intr-o tava pe care ai pregatit-o deja cu foaie de copt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si raspandeste uleiul cu mainile pentru a il uniformiza pe toata suprafata cartofilor apoi asezoneaza-i cu toate condimentele si mirodeniile, astfel incat sa fie bine acoperiti pe toate partile. Poti adauga si alte condimente daca preferi, apoi pune in tava o capatana de usturoi usor zdrobita, in coaja.

Acopera tava cu o folie de aluminiu si da-o la cuptor, pentru 40 de minute, in cuptorul bine incins la 200 de grade Celsius. Dupa 40 de minute scoate folia de aluminiu si verifica daca cartofii sunt moi, cu ajutorul unei furculite. Daca sunt aproape gata, mai lasa-i pentru 10-15 minute, fara folia de aluminiu, pentru a se rumeni coaja frumos. 

Cand sunt gata poti servi cartofii alaturi de friptura de miel. Te asiguram ca vor fi deliciosi. Pofta buna!

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!