TIMP DE PREPARARE35 minute
TIMP TOTAL45 minute
8 cartofi curatati si taiati cubulete
2 lingură(i) ulei de masline
½ linguriță(e) sare
3 catei de usturoi pisati
2 linguriță(e) piper rosu
felii de lamaie pentru servire
1 cana coriandru
Pasul 1 – Pregatiti cuptorul si tava de copt
Preîncălziți cuptorul la 230 grade Celsius și o tava tapetata cu hartie de copt.
Pasul 2 – Prajiti cartofii
Curatati cartofii si asezati-i pe hartia de copt, in tava, pe un singur strat. Stropiti-i cu ulei de masline deasupra si condimentati cu sare. Prajiti pana cand cartofii prind o culoare maro aurie (circa 30 de minute). Intoarceti-i si pe partea cealalta.
Pasul 3 – Pregatiti dressingul pentru cartofi
Între timp, încălziți restul de 1 lingură de ulei de măsline într-o cratita mică. Adăugați usturoiul, 1 linguriță de piper roșu zdrobit și jumătate din cantitatea de coriandru. Prajiti până când usturoiul capata o culoare aurie; aproximativ 2 minute. Opriti focul si dati tigaia deoparte.
Pasul 4 – Turnati dressingul peste cartofi
După ce cartofii s-au prajit, turnati amestecul de usturoi deasupra cartofilor și garnisiti cu coriandrul rămas și fulgii de piper rosu.
Pasul 5 – Servire cartofi condimentati
Serviti fierbinte sau cald. Daca doriti, puteti pune suc de lamaie deasupra.
Pofta buna!