Carne de miel la cuptor

Carne de miel la cuptor
Carnea de miel este un aliment indispensabil de pe masa sarbatorilor Pascale. Este alegerea ideala pentru a iesi din cotidian si de a savura un preparat delicios, care nu necesita foarte multe ingrediente si care este totodata si foarte sanatos, datorita modului de gatire si al ingredientelor utilizate.
TIMP DE PREGĂTIRE20 minute
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL1 oră 20 minute

 

 

 1 kg carne de miel
 200 ml suc de mere
 1 fir praz
 3 catei usturoi
 3 lingură(i) ulei
 cimbru
 3 frunze de dafin
 1 lingură(i) mustar
 rozmarin
 suc de lamaie
 1 capatana usturoi
 1 cepe taiate solzisori
 sare si piper

 

 

Pasul 1 - Marinarea
 

Pregatiti carnea de miel cu cel putin o zi inainte, pentru a fi mai frageda. Spalati bine carnea, asezonati-o cu condimente, alaturi de vin sau zeama de lamaie si mustar.


Pasul 2 - Pregatirea cuptorului
 

Preincalziti cuptorul la 130 grade Celsius.


Pasul 3 - Pregatirea carnii
 

Carnea marinata se trece intr-o tigaie si se rumeneste pe ambele parti. Mai apoi se adauga intr-o tava si se pune la cuptor pentru a se intrepatrunde si pentru a se gati uniform, pentru aproximativ 1-3 ore, in functie de varsta carnii de miel.


Pasul 4 - Servire
 

Cand carnea este gata, se va desprinde frumos si simplu de pe os. Treceti cantitatea dorita pe o farfurie si serviti alaturi de o salata fresh sau alte preparate traditionale.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!