Carnati de Craciun

Carnati de Craciun
Cum ar fi o masa romaneasca de Craciun fara Carnati de Craciun? Incompleta. Iar daca ai disponibilitatea sa-i prepari in casa, te asiguram ca vor fi mult mai gustosi decat cei pe care il gasesti in comert. In plus, poti sa faci o cantitate mai mare, astfel incat sa-ti ramana pentru mai mult timp.
 
TIMP DE PREGĂTIRE 2 ore 30 minute
TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 2 ore 45 minute

 

 

 4 kg pulpa de porc
 2 kg fleica
 ½ kg usturoi
 200 gr cimbru uscat
 piper macinat
 ardei iute rosu macinat
 10 metri mate pentru umplut

 

 

Pasul 1 - Pregatesti compozitia pentru carnati de Craciun
 

Primul pas pentru a prepara carnati de Craciun este sa toci carnea. Dupa aceea, o condimentezi conform preferintelor, cu sare si piper macinat, cimbru maruntit si usturoi zdrobit. Daca vrei sa faci carnati picanti, poti sa adaugi mai mult ardei iute.
Amesteci carnea impreuna cu toate aceste condimente, pana cand obtii o compozitie omogena.
Aceasta se lasa intr-o incapere la temperatura scazuta (sau la frigider, beci) timp de o noapte. Pasul acesta este util pentru a permite tuturor condimentelor sa intre in carne si sa-i ofere o aroma placuta.


Pasul 2 - Alegi si speli matele
 

Matele se spala foarte bine si se curata.


Pasul 3 - Modelezi Carnati de Craciun
 

A doua zi, matele pregatite se umplu cu amestecul pentru carnati de case. Cel mai simplu este sa folositi o masina de tocat cu accesoriu pentru carnati. In functie de preferinte, stabilesti limite pentru carnati, invartind matul.


Pasul 4 - Gatire si pastrare
 

Carnatii obtinuti se pot lasa la uscat sau se pot afuma. De asemenea, se pot congela sau se pot praji deja intr-o tigaie . Carnatii proaspeti au o savoare aparte.
Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!