TIMP DE PREPARARE 15 minute
TIMP TOTAL 2 ore 45 minute
4 kg pulpa de porc
2 kg fleica
½ kg usturoi
200 gr cimbru uscat
piper macinat
ardei iute rosu macinat
10 metri mate pentru umplut
Pasul 1 - Pregatesti compozitia pentru carnati de Craciun
Primul pas pentru a prepara carnati de Craciun este sa toci carnea. Dupa aceea, o condimentezi conform preferintelor, cu sare si piper macinat, cimbru maruntit si usturoi zdrobit. Daca vrei sa faci carnati picanti, poti sa adaugi mai mult ardei iute.
Amesteci carnea impreuna cu toate aceste condimente, pana cand obtii o compozitie omogena.
Aceasta se lasa intr-o incapere la temperatura scazuta (sau la frigider, beci) timp de o noapte. Pasul acesta este util pentru a permite tuturor condimentelor sa intre in carne si sa-i ofere o aroma placuta.
Pasul 2 - Alegi si speli matele
Matele se spala foarte bine si se curata.
Pasul 3 - Modelezi Carnati de Craciun
A doua zi, matele pregatite se umplu cu amestecul pentru carnati de case. Cel mai simplu este sa folositi o masina de tocat cu accesoriu pentru carnati. In functie de preferinte, stabilesti limite pentru carnati, invartind matul.
Pasul 4 - Gatire si pastrare
Carnatii obtinuti se pot lasa la uscat sau se pot afuma. De asemenea, se pot congela sau se pot praji deja intr-o tigaie . Carnatii proaspeti au o savoare aparte.
Pofta buna!