TIMP DE PREPARARE 40 minute
TIMP TOTAL 1 oră
2 lingură(i) ulei de masline + extra pentru uns folia
500 gr ciuperci
12 oua mari
1 pahar lapte
1 lingură(i) mustar Dijon
1 linguriță(e) nucsoara macinata
sare si piper
500 gr paine cu maia, taiata felii
2 pahare spanac
2 cepe mici taiate subtire
170 gr branza (Gruyere) sau altceva
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
Incalzeste cuptorul la 400 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea tavii
Imbracati fundul tavii pentru cuptor cu folie de copt si tapetati cu ulei 3/4 din aceasta.
Pasul 3 - Pregatirea ciupercilor
Intr-o tigaie rumeniti jumatate din cantitatea de ciuperci pentru 4-5 minute, pana acestea devin usor maronii. Transferati-le intr-o farfurie si repetati procedura si cu celelalte.
Pasul 4 - Pregatirea amestecului pentru Budinca cu spanac si ciuperci
Intre timp, mixati intr-un bool mare ouale, laptele, mustarul, nucsoara si un varf de sare si piper. Adaugati paine pana la acoperirea amestecului. Gratinati cu ciuperci, spanac, praz sau ceapa si o jumatate de cana de branza.
Pasul 5 - Gatire Budinca cu spanac si ciuperci
Amestecul se transfera in vasul de gatit pregatit la pasul 2 si se presara cu branza. Acoperiti cu folie si gatiti circa 30 minute. Dupa cele 30 minute indepartati folia si mai gatiti pana se formeaza o crusta, circa 2-4 minute.
Pofta buna!