Budinca cu spanac si ciuperci

Budinca cu spanac si ciuperci
Acest preparat, Budinca cu spanac si ciuperci este unul simplu dar sofisticat in acelasi timp, care se opeste in gura cu fiecare imbucatura. Este realizat numai din ingrediente savuroase si sanatoase - paine, branza, verdeturi si multe altele.
 
TIMP DE PREGĂTIRE 20 minute
TIMP DE PREPARARE 40 minute
TIMP TOTAL 1 oră

 

 

 2 lingură(i) ulei de masline + extra pentru uns folia
 500 gr ciuperci
 12 oua mari
 1 pahar lapte
 1 lingură(i) mustar Dijon
 1 linguriță(e) nucsoara macinata
 sare si piper
 500 gr paine cu maia, taiata felii
 2 pahare spanac
 2 cepe mici taiate subtire
 170 gr branza (Gruyere) sau altceva

 

 

Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
 

Incalzeste cuptorul la 400 grade Celsius.


Pasul 2 - Pregatirea tavii
 

Imbracati fundul tavii pentru cuptor cu folie de copt si tapetati cu ulei 3/4 din aceasta.


Pasul 3 - Pregatirea ciupercilor
 

Intr-o tigaie rumeniti jumatate din cantitatea de ciuperci pentru 4-5 minute, pana acestea devin usor maronii. Transferati-le intr-o farfurie si repetati procedura si cu celelalte.


Pasul 4 - Pregatirea amestecului pentru Budinca cu spanac si ciuperci
 

Intre timp, mixati intr-un bool mare ouale, laptele, mustarul, nucsoara si un varf de sare si piper. Adaugati paine pana la acoperirea amestecului. Gratinati cu ciuperci, spanac, praz sau ceapa si o jumatate de cana de branza.


Pasul 5 - Gatire Budinca cu spanac si ciuperci
 

Amestecul se transfera in vasul de gatit pregatit la pasul 2 si se presara cu branza. Acoperiti cu folie si gatiti circa 30 minute. Dupa cele 30 minute indepartati folia si mai gatiti pana se formeaza o crusta, circa 2-4 minute.

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!