TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL 45 minute
3 banane foarte coapte
100 ml iaurt natural
175 gr zahar
2 oua mari
1 linguriță(e) extract vanilie
150 gr unt nesarat, topit
225 gr faina cu autocrestere
120 gr caramel
Pentru topping-ul crumble
50 gr faina
25 gr zahar pudra
25 gr unt rece, nesarat
15 gr fulgi de ovaz
Pasul 1 - Pregatesti toppingul pentru Briose cu banane si caramel
Pentru prepararea toppingului amesteci faina si zaharul intr-un bol de dimensiuni medii. Adaugi untul si freci toate ingredientele pana cand obtii un amestec ca de pesmet grosier. Adaugi ovazul si amesteci bine in compozitie. Acoperi si lasi sa se raceasca.
Pasul 2 - Pregatesti cuptorul
Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius, modul cu ventilare. Pregatesti o tava pentru briose cu 12 separeuri. Asezi in cele 12 separeuri hartiutele de muffins.
Pasul 3 - Pregatesti compozitia de briose
Zdrobesti bananele intr-un bol mare, cu o furculita, pana cand obtii o pasta. Adaugi iaurt, zahar, oua, vanilie si unt topit. Amesteci pentru a crea o compozitie fina. Cerni faina si adaugi 1/2 lingurita de sare. Amesteci din nou bine.
Pasul 4 - Montezi briosele
Imparti amestecul obtinut in mod uniform in cele 12 separeuri din tava de briose. Scoti compozitia ca de pesmet de la frigider si presari pe deasupra.
Pasul 5: Coacere si servire Briose cu banane si caramel
Coci briosele timp de 30 - 35 de minute sau pana cand sunt bine patrunse. Cand sunt gata, le scoti si le lasi la racit. Dupa racire, poti sa asezi toppingul de caramel peste ele.
Pofta buna!