Aripioare de conopidă

Aripioare de conopidă
Această rețetă de Aripioare de conopidă va fi noua vedetă vegană de la petrecerile și întâlnirile cu prietenii tăi sau de la masa de seară. Este un aperitiv vegan excepțional! Poate nu ești mare fan al rețetelor neconvenționale de conopidă - vezi pizza cu conopidă sau orez cu conopidă, dar aceste aripioare din conopidă sunt de vis.
Mic truc!
Pentru a păstra rețeta într-o arie cât mai sănătoasă, poți să coci conopida, în loc să o prăjești în ulei. Pe de altă parte, dacă preferi să o prăjești, nimic nu te poate opri să faci acest lucru.
 
  •  1 cana faina
  •  1 cana lapte de migdale sau alt tip de lapte
  •  ½ linguriță(e) pudra usturoi
  •  ½ linguriță(e) paprika
  •  ½ linguriță(e) sare
  •  piper proaspat macinat
  •  1 capatana conopida, desfacuta in mai multe buchetele
  •  1 ceasca de sos ardei iute
  •  1 linguriță(e) sirop de artar
  •  sos/ dressing pentru servire
  •  sticksuri de telina si morcov, pentru servire

 

Pasul 1 - Pregătești cuptorul și tava

Preîncălzește cuptorul până la 230 grade Celsius și tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Pasul 2 - Pregătești compoziția de ungere
 

Într-un bol mai mare, amestecă făină împreună cu laptele, praful de usturoi, paprika, sarea și piperul. Amestecă până când se combină foarte bine.


Pasul 3 - Așezarea aripioarelor în tavă

Scufundă buchetelele de conopidă în amestecul preparat și scutură-le câte puțin, pentru a scăpa de exces. Ideea este că ele trebuie să fie complet acoperite, dar compoziția nu ar trebui să se mai prelingă de pe ele. Așează-le apoi, pe rând în tavă , pe hârtia de copt.

Pasul 4 - Coacere Aripioare de conopidă
 

După ce ai terminat de așezat toate aripioarele de conopidă în tavă, poți să dai tava la cuptor timp de 25 de minute. După primele 12 minute, ar trebui să le întorci și pe partea cealaltă.


Pasul 5 - Prepari sosul de ardei cu sirop de arțar
 

Cât timp aripioarele de conopidă se gătesc în cuptor, poți să amesteci sosul de ardei/ chilli cu siropul de arțar. După ce scoți conopida de la cuptor, stropește aripioarele cu acest amestec, cât mai uniform.


Pasul 6 - Servire Aripioare de conopidă
 

Serviți aripioarele cu sos și baghete de legume.
Poftă bună!

 

 

În prepararea rețetei tale poți folosi unul din produsele de mai jos.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!