Aripioare cu usturoi si parmesan

Aripioare cu usturoi si parmesan
Prepara aceste Aripioare cu usturoi si parmesan ori de cate ori ai pofta de ceva bun. Sunt foarte aromate, iar parmesanul le ofera o savoarea aparte. De testat cat mai repede!
 
TIMP DE PREGĂTIRE 20 minute
TIMP DE PREPARARE 40 minute
TIMP TOTAL 1 oră

 

 

 2 cani de apa
 ¼ cana otet balsamic
 5 ½ lingură(i) sare
 o frunza de dafin
 ierburi aromate
 1 linguriță(e) pudra de ceapa
 1 kg aripi de pui
 4 catei de usturoi pisati
 2 lingură(i) ulei de masline
 ¾ linguriță(e) piper negru
 ½ linguriță(e) pudra ceapa
 ¾ linguriță(e) boia ardei/ ardei uscati
 2 lingură(i) pesmet
 ½ cana parmesan ras

 

Pasul 1 - Pregatiti cuptorul si tava de copt
 

Incalziti cuptorul pana la 210 grade Celsius. Tapetati o tava de copt cu folie de aluminiu si ungeti suportul de sarma cu ulei, pentru a preveni lipirea. Asezati suportul de sarma peste tava de copt acoperita cu aluminiu.


Pasul 2 - Fierbeti puiul
 

Intr-o cratita mare, amestecati apa, otet, sare, frunze de dafin, o jumatate de lingurita de ierburi aromate si pulbere de ceapa. Fierbeti. Adaugati puiul si continuati sa fierbeti. Reduceti temperatura si lasati sa scada pe foc inca 15 minute. Transferati puiul pe un suport de racire, pe servetele de hartie, timp de 15 minute.


Pasul 3 - Pregatiti puiul pentru cuptor
 

Asezati usturoiul tocat pe un tocator si presarati sare peste el. Zdrobiti usturoiul peste sare si faceti un mujdei (o pasta). SAU puteti zdrobi usturoiul si sarea intr-un mojar.
Intr-un bol mare, amestecati mujdeiul de usturoi, uleiul de masline, piperul, pulberea de ceapa, fulgii de ardei rosii si restul de jumatate de lingurita de ierburi aromate. Adaugati aripile de pui fierte, pesmet si un sfert de capa de parmezan,. Amestecati si imbracati puiul cu aceste ingrediente.


Pasul 4 - Puneti puiul in cuptor
 

Puneti puiul pe suportul pregatit deasupra tavii de copt si presarati restul de un sfert de branza.


Pasul 5 - Gatiti aripile de pui in cuptor
 

Coaceti aripile in cuptor la 21 grade Celsius timp de 20 de minute (rotiti tigaia si intoarceti aripile pentru a se gati uniform pe ambele parti). Lasati in cuptor inca 15 - 20 de minute sau pana cand se gatesc foarte bine.
Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!