Aripi de pui cu bere si covrigei

Aripi de pui cu bere si covrigei
Aripi de pui gatite cu bere si cu crusta de covrigei sunt un preparat de top, crocant, aspectuos si delicios, dar in acelasi timp simplu de pregatit si savuros pentru intreaga familie sau pentru petreceri. N-ai cum sa nu-l iubesti! E perfectiunea intruchipata!
 
TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 1 oră
TIMP TOTAL 1 oră 10 minute

 

 

 1 kg aripi pui
 sare si piper
 1 sticla de bere bruna
 1 cana melasa
 2 lingură(i) ulei
 ⅛ linguriță(e) fulgi de ardei iute
 1 cana covrigei maruntiti

 

 

Pasul 1 - Pregatirea carnii
 

Asezonati carnea cu sare, piper, melasa si bere neagra. Lasati carnea la marinat pentru cel putin 6 ore.


Pasul 2 - Pregatiti cuptorul pentru Aripi de pui cu bere si covrigei
 

Incingeti cuptorul la temperatura optima si transferati carnea intr-o tava de copt . Gatiti puiul pe grilajul din mijloc timp de circa 30 minute.


Pasul 3 - Prima glazurare Aripi de pui cu bere si covrigei
 

Dupa ce carnea s-a copt scoateti-o si tavaliti-o din nou prin melasa si bere.


Pasul 4 - Pregatirea sosului
 

Amestecati berea ramasa, cu melasa, sare piper negru si boabe zdrobite de piper rosu.


Pasul 5 - Glazurarea carnii
 

Se scoate puiul din cuptor si se trece fiecare bucata prin covrigei maruntiti. Apoi se lasa la cuptor pentru inca 20-30 minute pana puiul capata o crusta aurie si e perfect gatit.


Pasul 6 - Servire Aripi de pui cu bere si covrigei
 

Treceti pe o farfurie cantitatea dorita si serviti alaturi de sosul cu bere si melasa..

Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!