TIMP DE PREPARARE 1 oră
TIMP TOTAL 1 oră 10 minute
1 kg aripi pui
sare si piper
1 sticla de bere bruna
1 cana melasa
2 lingură(i) ulei
⅛ linguriță(e) fulgi de ardei iute
1 cana covrigei maruntiti
Pasul 1 - Pregatirea carnii
Asezonati carnea cu sare, piper, melasa si bere neagra. Lasati carnea la marinat pentru cel putin 6 ore.
Pasul 2 - Pregatiti cuptorul pentru Aripi de pui cu bere si covrigei
Incingeti cuptorul la temperatura optima si transferati carnea intr-o tava de copt . Gatiti puiul pe grilajul din mijloc timp de circa 30 minute.
Pasul 3 - Prima glazurare Aripi de pui cu bere si covrigei
Dupa ce carnea s-a copt scoateti-o si tavaliti-o din nou prin melasa si bere.
Pasul 4 - Pregatirea sosului
Amestecati berea ramasa, cu melasa, sare piper negru si boabe zdrobite de piper rosu.
Pasul 5 - Glazurarea carnii
Se scoate puiul din cuptor si se trece fiecare bucata prin covrigei maruntiti. Apoi se lasa la cuptor pentru inca 20-30 minute pana puiul capata o crusta aurie si e perfect gatit.
Pasul 6 - Servire Aripi de pui cu bere si covrigei
Treceti pe o farfurie cantitatea dorita si serviti alaturi de sosul cu bere si melasa..
Pofta buna!