TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL35 minute
300 gr faina
50 gr zahar
5 oua
1 vârf sare
1 sticluță vanilie
zahar pudra
ulei
Pasul 1 - Pregatirea aluatului
Intr-un bol se bat galbenusurile pana devin o spuma tare. Se incorporeaza sarea, zaharul si vanilia (sau esenta vanilata). Dupa ce toate aceste ingrediente au fost omogenizate intre ele, se incorporeaza si frisca, respectiv faina. Se obtine un aluat molcut, care nu se mai lipeste de degete.
Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut timp de aproximativ 15 minute.
Pasul 2 - Pregatirea aripilor de inger
Dupa ce aluatul a crescut putin, frumos, se mai framanta putin, dupa care se rastoarna pe un blat de lucru. Intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor astfel incat sa obtii o foaie subtire. Taie aluatul in mai multe forme dreptunghiulare, cu cutitul sau cu ajutorul unei forme. “Scobeste” putin mijlocul fiecarui dreptunghi si trage unul din capete prin mijlocul scobit.
Pasul 3 - Gatirea aripilor de inger
Pune o cratita sau o tigaie de dimensiuni generoase la foc, in care adauga o cantitate mare de ulei. Cand uleiul s-a incins, adauga aripile de inger rand pe rand, cat cuprinde vasul de gatit, si prajeste-le cateva minute pana devin aurii. Scoate-le pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
Pasul 4 - Servire
Pudreaza-le cu zahar pudra si serveste-le calde sau reci.
Pofta buna!