Pasul 1 - Pregatire cuptorului
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Coacerea ardeilor
Ardeii se spala si se taie in fasii de dimensiuni mai mari (in 3-4, in functie de preferinte si de marimea ardeilor). Se intind in tava de cuptor si se pun la copt pentru aproximativ 25 minute. Cand ardeii sunt copti, se scot din cuptor, se acopera si se lasa putin la inabusit, dupa care se curata.
Pasul 3 - Pregatirea “siropului”
Se ia o cratita și se pune pe foc, în care se adaugă oțetul, sarea și zahărul. Între timp se pun ardeii în borcane sterilizate. Când sarea și zahărul s-au dizolvat, se toarnă lichidul peste ardei, până la nivel.
Pasul 4 - Sterilizarea borcanelor
Pentru o rezistență și mai îndelungată, puteți steriliza borcanele cu ardei prin fierbere.
Ulterior le puteți servi oricând și oricum, după bunul plac, alături de preparate din carne, cartofi, orez etc.
Poftă bună!