Alba ca Zapada

Alba ca Zapada
Prajitura “Alba ca Zapada” este o prajitura romaneaca ideala pentru mesele festive si evenimente. Este o prajitura extrem de fina care se prepara cu putine ingrediente, ideala pentru a fi incercata de orice gospodina. Se pregateste cu multa rabdare si pasiune, urmand sa fie savurata cu iubire si placere.
 
TIMP DE PREGĂTIRE1 oră
TIMP DE PREPARARE1 oră
TIMP TOTAL2 ore

 

 

Pentru foi
 10 lingură(i) lapte
 10 lingură(i) zahar
 10 lingură(i) ulei
 1 linguriță(e) amoniac stins in otet
 2 oua
 sare
 faina cat cuprinde

Crema
 1 l lapte
 8 lingură(i) faina
 6 lingură(i) zahar
 zeama si coaja de la o lamaie
 200 gr unt
 esenta vanilie sau rom

 

 

Pasul 1 - Pregatirea aluatului
 

Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, un praf de sare, uleiul, laptele si amoniacul. Se adauga faina in ploaie, incorporand usor in intregul amestec pana la formarea aluatului. Se framanta bine si se da deoparte, de preferat la rece, pentru fragezire.


Pasul 2 - Pregatirea cuptorului pentru Alba ca Zapada
 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.


Pasul 3 - Crearea foilor
 

Se scoate aluatul de la frigider si se taie in bucati egale. Cu ajutorul sucitorului se formeaza foi subtiri cu dimensiuni aproximativ egale, care se coc pe rand pe spatele tavii timp de aproximativ 15 minute. Manevrati foile cu grija pentru a nu se rupe.


Pasul 4 - Pregatirea cremei pentru Alba ca Zapada
 

Se ia un bol in care se adauga 10 linguri de lapte la temperatura camerei alaturi de zahar.
Se pune o cratita pe foc si se adauga intreg laptele ramas, alaturi de amestecul pregatit anterior si putina coaja rasa de lamaie. Compozitia se da deoparte cand crema incepe sa se ingroase. Se adauga margarina, zeama de la o jumatate de lamaie si o esenta aromata de vanilie, omogenizand incontinu.


Pasul 5 - Asamblare Alba ca Zapada
 

Se ia o tava de dimensiuni potrivite, cat cuprinde, fie aceeasi tava in care au copt foile si se aseaza foile si crema in straturi. Se imbraca in folie de plastic si se da la rece. Prajitura este numai buna de taiat si de servit dupa 1-2 zile.
Pofta buna!

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!