8 trucuri pentru o friptura delicioasa la gratar

8 trucuri pentru o friptura delicioasa la gratar
Gustul unei fripturi gatite perfect este placerea oricui prefera un meniu din care carnea nu trebuie sa lipseasca. Cand vine vorba de gratar, cei mai multi dintre noi ne gandim la o masa in aer liber, in mod special pentru ca il asociem cu mult fum. 

Dar poti obtine un gratar reusit chiar la tine acasa, fara sa umpli casa de fum, oricand ai pofta de o friptura delicioasa, cu ajutorul unei tigai sau tavi grill sau chiar a unui grill electric. 

Important este sa tii cont de cateva trucuri pentru a pregati carnea astfel incat sa o rumenesti corect ca la final sa te poti bucura de aromele ei delicioase. 

1.    Este foarte importanta temperatura carnii inainte de o pune pe grill. Las-o sa ajunga la temperatura camerei, in caz contrar risti ca friptura sa fie bine facuta pe exterior, in timp ce interiorul va fi nefacut. Daca bucata de carne este prea rece, va atinge temperatura optima foarte greu, in timp ce exteriorul se va arde pana cand ea va fi complet gatita.
2.    De asemenea, este foarte important sa elimini excesul de apa de pe bucatile de carne, cu ajutorul unor servete de bucatarie. Daca aceasta este umeda atunci cand o pui pe grill, carnea va tinde sa fiarba in loc sa se prajeasca. Si cu siguranta nu iti doresti acest lucru.
3.    Fie ca este vorba despre o tigaie sau tava grill, gratar electric sau gratar clasic, este foarte important ca acesta sa fie foarte bine incins inainte de a pune carnea, pentru a obtine o crusta ideala.
4.    Ce sa NU faci niciodata atunci cand gatesti o friptura la gratar? Nu o invarti de 100 de ori, pe toate partile. Este foarte important sa o atingi de 3 ori. Atunci cand o pui in tigaie, cand o intorci prima data de pe o parte pe alta si atunci cand o scoti pe farfurie. Si trebuie sa ai grija sa nu o apesi excesiv in tigaie, caci altfel isi va pierde tot sucul si va deveni uscata.
5.    Condimentele pe care le pui peste carne sunt si ele extrem de importante pentru gustul final al fripturii. Oricat de tentant este sa invelesti carnea in “condimente pentru gratar”, nu face asta. Pentru a evita gustul amarui de condimente arse, pune pe carne doar sare, iar la final adauga putin piper macinat proaspat si praf de usturoi, dupa ce ai intors prima data carnea in tigaie. 
6.    Cresteaza carnea pentru a evita ca bucatile sa se stranga si sa arate ca o scoica in momentul in care le pui in tigaia incinsa. Astfel, bucatile de carne vor avea un contact mai bun cu suprafata incinsa a tigaii pentru o gatire uniforma, pe ambele parti.
7.    Alege intotdeauna sa intorci carnea folosind un cleste, in loc sa o strapungi cu furculita, pentru a nu isi pierde sucul. Clestele special concept, cu invelis de silicon, te va ajuta sa protejezi si tigaia de zgarieturi.
8.    Lasa friptura sa se odihneasca pentru ca va fi mult mai gustoasa. Daca o lasi sa “respire” putin dupa ce o iei din tigaie, va deveni mai suculenta in interior si mai gustoasa.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!