8 secrete ale unui aluat bine dospit

8 secrete ale unui aluat bine dospit
Un aluat bine dospit se prepara foarte usor. Dar pentru asta este important sa respecti cateva reguli simple si sa tii cont de proportia corecta a ingedientelor. Ti-am pregatit cateva trucuri care sa te ajute atunci cand vei pregati aluatul pentru preparatele de Paste.

1. Toate ingredientele pentru framantare trebuie sa fie calde sau la temperature camerei, deoarece produsele din frigider incetinesc cresterea aluatului.
2. La preparatele care necesita sa adaugi drojdie, tine cont ca lichidul trebuie sa fie incalzit pana la 30-35 de grade Celsius, pentru ca drojdia isi pierde activitatea la o temperature mai ridicata sau mai scazuta.
3. Intotdeauna, adauga sarea in aluat dup ace maiaua a fermentat.
4. Daca adaugi zahar in exces in prepararea aluatului, acest lucru poate provoca rumenirea mai devreme a preparatului sau chiar arderea lui. Zaharul incetineste fermentarea aluatului si va fi mai putin pufos.
5. Cu cat aluatul contine mai multe grasimi si mai putine lichide, preparatul obtinut va fi mai sfaramicios.
6. Daca aluatul este prea umed si dificil de intins, pune deasupra o hartie de copt si intinde-l cu ajutorul acesteia. Vei observa ca este mult mai usor.
7. Daca aluatul este gata preparat dar nu ai timp sa il bagi la cuptor imediat, acopera-l cu o hartie curata si umezita in apa pe care o scuturi bine de excesul de apa.
8. Dacă aluatul este gata și nu aveți timp să-l dați la cuptor, atunci acoperiți-l cu o hârtie înmuiată în apă și scuturată.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!