5 trucuri de gatit pe care le stiu de la mama

5 trucuri de gatit pe care le stiu de la mama

Esti adult acum, pe propriile picioare - poate ca ai si copii - dar, inca iti suna in minte vocea mamei tale atunci cand gatesti. Parca o si vezi cat de gratios se misca prin bucatarie si cum ieseau minuni din mainile sale. Ah... mirosul acela unic din bucataria mamei. Nimic nu se compara cu el. Si pentru ca este martie, luna femeilor si luna mamelor, am adunat aici cateva trucuri de gatit pe care mamele le stiu foarte bine.

1. Fa ordine, din mers
Asta este ca o regula de aur in bucataria mamei. Cat timp mancarea se coace in cuptor, fierbe in oala, se caleste in cratita, poti sa cureti tocatorul, sa debarasezi blatul de bucatarie si speli un bol pe care l-ai folosit ca sa amesteci ingredientele. E o adevarata relaxare sa stii ca la final nu ai un teanc de vase murdare in chiuveta sau masa plina pana la refuz.

2. Intoarce coada tigaii sau manerul cratitei in partea opusa aragazului sau plitei, ca sa nu te lovesti de el din greseala.
Daca esti dreptaci, intoarce coada sau manerul spre partea stanga a vaselor de gatit. Acest lucru este cu atat mai important cu cat ai copii mici in preajma.


3. Nu uita sa scoti din timp untul si ouale
In cazul multor retete este nevoie de aceste ingrediente la temperatura camerei si sigur nu ai vrea sa mai pierzi inca 15 sau 30 de minute pentru ca untul sa se inmoaie. E destul de dificil sa-l inmoi usor in cuptorul cu microunde, fara sa se topeasca.

4. Mancarea preparata in avans este o solutie minunata pentru mamele foarte ocupate
ponturi de gatit de la mama

In anii 1970 - 1980, mamele obisnuiau sa gateasca un fel de mancare in avans si apoi doar sa-l incalzeasca. De exemplu, poti prepara cina la orele diminetii si apoi sa o depozitezi in frigider, in caserole. Seara, tot ce va trebui sa faci va fi sa incalzesti portia respectiva. Planificarea in avans este un truc practic pentru multe femei ocupate.

5. Curata cartofii de coaja dupa ce ii fierbi
Dupa ce ai fiert cartofii cu tot cu coaja, scoate-i din oala si lasa-i la racit. Arunca apa fierbinte din oala si pune apa rece. Apoi, adauga cartofii in apa rece ca sa se raceasca putin. Dupa aceea, poti sa-i decojesti foarte usor sub jet de apa. In acest mod, cartofii isi vor pastra mai bine vitaminele.

La multi ani tuturor mamelor si tuturor femeilor!
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0746266406 contact@oalesitigai.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!